bemutatkozas antalizita tÜdvözlöm, Antali Zita vagyok, pszichológus, klinikai és mentálhigiénés gyermek szakpszichológus jelölt.

Gyermekekkel, fiatalokkal és szüleikkel dolgozom 10 éve óvodákban, iskolákban, pedagógiai szakszolgálatnál, speciális iskolában és én magam is édesanya vagyok.

Kisgyermekes szülők, általános iskolások, serdülők, fiatal felnőttek jelentkezését várom. Életvezetési tanácsadást illetve konzultációs tevékenységet végzek; teljes diszkréció biztosításával, és a minél teljesebb gyógyulás igényével fellépő terápiás munkával.

Küldetésem az egészségügyi törvény meghatározásában az emberek egészségének megőrzésére, a megbetegedések megelőzésére, korai felismerésére, megállapítására, gyógykezelésére, az állapotromlás megelőzésére, ápolására, rehabilitációra irányul.

Énközelibb megfogalmazásban küldetésem ugyanezért; a szeretetre való képességet és a tudatosodást vagyok hivatott erősíteni, ébreszteni embertársaimban.

bemutatkozas babamama konzultaciohoz tVállalok baba-mama konzultációt; a várandósság ideje alatt magzati kapcsolatanalízist baba és mama között és csecsemőkori, gyermekágyas időszak nehézségeivel kapcsolatos konzultációt is.

Jómagam is kisgyermekes anyuka vagyok, elevenen él bennem a „mai” babás létélményből fakadó sok kérdés, nehézség.
 
A baba belső, lelki történéseit csak testi funkcióin keresztül képes jelezni. Kizárólag olyan esetben, ahol a testi funkciózavar hátterében orvosi ellenőrző vizsgálat után nincs élettani eltérés, ott az anyával és csecsemőjével történő néhány találkozás során segítséget tudok nyújtani az anyának a gyerek jelzéseire való értőbb ráhangolódásában, ami a testi zavarokat kiküszöbölheti.

A csecsemőkori, kisgyermekkori időszakkal kapcsolatos kérdéskörhöz kapcsolódó cikkeim
- Hogyan tegyük könnyebbé a gyermekágyas időszakot?
- Kérdés - Alvási nehézségek

bemutatkozas kisfiu tAmiben a kisgyermekes szülőnek segíthetek:

A gyermek harmonikus fejlődésével kapcsolatos szülői aggodalmakra, nevelés közben felmerülő kérdésekre, a gyermekek magatartásában megmutatkozó zavarokkal kapcsolatos kérdésekre igyekszem válaszolni.

A gyermek életében nagy szerepe van az állandóságnak. A környezet minden apró változása megérinti, legyen az kistestvér születése, költözés, óvoda- és iskolakezdés, a szülők viszonyának megromlása, betegség vagy haláleset a családban stb. Ezek a hatások sokszor kibillenthetik a gyermeket lelki egyensúlyából, főleg, ha egyszerre több dolog is átalakul körülötte, pl. ha kistestvére születik és ő óvodába megy. Ilyenkor előfordul, hogy hangulata, viselkedése esetleg egészségi állapota megváltozik az általánoshoz képest. Ezekre a jelzésekre a szülőknek figyelni kell, hiszen ők azok, akik leghamarabb látják a változásokat. Ha ilyenkor idejében felkeresnek a szülők, mint pszichológus igyekszem szakmailag segíteni.

A gyermekkel folytatott terápia mellett a probléma természete miatt a szülőknek biztosítok néhány alkalmat, szülő konzultáció céljából, ahol a gyermekekkel, családdal kapcsolatos körvonalazott kérdésekre koncentrálva segítek megérteni a számukra problémás helyzeteket.

 

bemutatkozas szem tKamasz klub

Személyes tervek, pályaválasztás, életcélok mentén igyekszem a serdülőkkel együttgondolkodni.

Csoportos serdülő csoport szerveződésével rendszeresen nyújtok segítséget a felnőtté válás határán lévő fiataloknak, hogy megtalálják helyüket a világban, közösségekben és később a munka világában is. Lehetőség lehet a csoport személyiségfejlődésre, mélyebb önismeretszerzésre.

Felnőtt ellátás keretében pár- és család konzultációval is segítek.